Zoeken
Zoeken

#POSITIVEFRIDAY

We zullen 10% van onzeomzet die dag doneren aan een organisatie ter bescherming van de oceanen en rivieren.

Wij zetten ons in voor #PositiveFriday.

PositiveFriday for oceans.

Dit jaar doen we bij DayUse niet mee aan Black Friday. We hebben besloten om ons deze vrijdag 25 november in te zetten voor een goed doel.

We zullen 10% van onzeomzet die dag doneren aan een organisatie ter bescherming van de oceanen en rivieren.

 

Dayuse biedt lokale ervaringen over de hele wereld, in 26 landen, in de mooiste steden en ook vlak aan zee. De bescherming van ons milieu, onze leefruimte, is in onze ogen cruciaal. Wij willen ons steentje bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan. We willen een positieve bijdrage leveren met onze acties.

Waarom het zo belangrijk is om de oceanen en rivieren te beschermen en schoon te maken

Elk jaar komen er miljoenen tonnen plastic in de oceanen terecht, waarvan het merendeel in rivieren stroomt. Als er geen actie wordt ondernomen, zal plastic een steeds grotere impact hebben op onze ecosystemen, economieën en gezondheid.

MILIEU

Plasticvervuiling in de wereldzeeën is een van de grootste milieuproblemen van onze tijd en treft bijna 700 mariene soorten. Blauwe vinvissen absorberen tot 43,6 kg* microplastics per dag. (*Nature Communications 2022 studie)

ECONOMIE

De jaarlijkse economische kosten als gevolg van mariene plasticvervuiling worden geschat op 6 tot 19 miljard dollar*. Deze kosten vloeien voort uit de afname van het toerisme als gevolg van deze verontreiniging, maar ook uit de gevolgen ervan voor de visserij, de aquacultuur en ten slotte uit de opruimingskosten. (*Deloitte studie)

GEZONDHEID

Plasticvervuiling heeft niet alleen gevolgen voor het zeeleven, maar brengt ook giftige stoffen in de voedselketen. Van meer dan 170 chemische stoffen die bij de productie van plastic worden gebruikt, is bekend dat ze ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid*, waaronder kanker en afwijkingen bij de voortplanting. (*U.S. Env't Prot 2016)

Waarom deze kwestie zo belangrijk is voor DayUse

Ons ecosysteem is ons lief.

De meeste van onze ervaringen vinden plaats in hotels in het hart van een uitzonderlijk ecosysteem: in de mooiste steden, in de vier uithoeken van de planeet. Veel van onze partnerhotels liggen dicht bij oceanen of rivieren. Ons milieu helpen beschermen is essentieel voor onze toekomstvisie.

Wij willen ons deel doen.

In het huidige klimaat vinden wij het belangrijk om milieubewust te werk te gaan. Wij willen rekening houden met het effect van onze activiteiten en de gevolgen van plasticvervuiling op de planeet helpen verminderen.

Wij zullen enkele dagen na #PositiveFriday berichten over het goede doel, als de donaties zijn binnengekomen.